Schuimblussers.

Het schuimproduct zoals wij dat kennen in brandblussers bestaat hoofdzakelijk uit water met daaraan toegevoegd een schuimvormend middel. De meeste schuimblussers met een Nederlands Typekeurnummer zijn gevuld met water & schuimvormend middel (a.f.f.f.)
Er zijn verschillende schuimsoorten welke gebruikt worden in schuimblussers. (merk afhankelijk) 

Er zijn bijvoorbeeld schuimblussers die gevuld zijn met een brandvertrager of een premix. Ook hier wordt een schuimvormend middel aan toegevoegd. 

De nieuwste modellen van de ALRO schuimblussers zijn voorzien van het milieu keurmerk en hebben een extreem hoge bluskracht. Dus bij een inzet van een brand heeft u de brand sneller onder controle dan met een lagere bluskracht. Uit is uit, dus u heeft geen herontsteking.
Deze blusser is tevens inzetbaar op onder spanning staande objecten welke in brand staan. Tot 1000 volt op 1 meter afstand is geen probleem!

Deze schuimblussers zijn voorzien van de brandklasse A en B.

U als klant hoeft dus niet na te denken bij brand, dit hebben wij al voor u gedaan toen wij advies gaven.

Let op!: Niet alle schuimblustoestellen zijn geschikt om in een onverwarmde ruimte te plaatsen (bevriezing)! Wij hebben ook modellen die tot -30ºC kunnen.

ALRO schuimblussers zijn verkrijgbaar in een 2 liter, 6 liter en 9 liter uitvoering.

P1060469.JPG

P1060468.JPG

Poederblussers.

Poeder grijpt in op het verbrandingsproces, doordat de energie van de radicalen die vrij komen bij de brand, energie opnemen.
Bluspoeder wordt daarom ook wel aangeduid als negatieve katalysator (vlamafbrekend).
Bij ABC poeder vindt onder warmte nog een ander verschijnsel plaats; de ammoniumfosfaat en ammoniumsulfaat worden zo sterk verhit dat deze worden omgezet in polifosfaten en polisulfaten waardoor er als het ware een glazuurlaag om de brandende stof wordt gevormd. Hierdoor wordt het uitgassen van de brandbare stof verminderd. Het nieuw gevormde glazuurlaagje zorgt ervoor dat er geen nieuwe zuurstof tot de vuurhaard kan toetreden.

Poederblussers hebben een hoge bluskracht, het nadeel is wel dat er veel nevenschade is.

ALRO poederblussers zijn verkrijgbaar in een 1kg, 2kg, 6kg, 9kg en een 12kg uitvoering.

P1060463.JPG

Koolzuursneeuwblussers / Co2.

Co2 zorgt ervoor dat de verhouding tussen brandbare stof en zuurstof wordt verstoord. Door toevoeging van gasvormige Co2 kan in het zuurstof gehalte worden ingegrepen en deze onder de 8 - 14% brengen waardoor het verbrandingsproces wordt afgebroken.
Kortom: Co2 verstikt de vuurhaard.

Deze blusstof heeft bovendien als voordeel dat het geen nevenschade veroorzaakt. De blusstof Co2 is niet elektrisch geleidend.

De koolzuursneeuw / Co2 blussers worden bij de projectering NEN 4001 niet meer toegepast voor de basisbeveiliging van gebouwen, maar worden wel aanbevolen voor de aanvullende beveiliging van bijvoorbeeld gevoelige apparatuur of kleine vloeistofbranden.

Nadeel: Co2 verdringt de zuurstof. Deze blusstof kunt u beter niet gebruiken in kelders of slecht geventileerde ruimtes. (verstikkingsgevaar voor de gebruiker) 

ALRO koolzuursneeuw / Co2 blussers zijn verkrijgbaar in een 2kg en een 5kg uitvoering.

P1060467.JPG

Vetblussers.

Vetblussers zijn speciaal ontworpen voor vet / olie - frituur brandbestrijding. De vloeistof die in deze blusser zit is ontworpen om niet alleen F branden te bestrijden, maar ook een vaste stoffenbrand (brandklasse A).
Deze blusstof zorgt ervoor dat de toevoer van zuurstof wordt afgesloten. 

ALRO vetblussers zijn verkrijgbaar in een 2 liter en een 6 liter uitvoering. 

P1060470.JPG